International Rescue: de fantastische werkelijkheid van de 21–ste eeuw

CODE BLAUW: exclusief voor Albert Heijn onthult Jeff Tracy, oprichter van International Rescue, de geheimen van de ingenieuze Thun­derbird 1. Het wordt een unieke documentatie, vol prachtige platen en duidelijke tekeningen van de Thunderbird wondermachines.

Over veertien dagen volgt CODE GROEN met weer andere verbazingwekkende gegevens.

Thunderbird 1
Scott Tracy Piloot Thunderbird 1
Jeff Tracy
De nu 56-jarige oprichter van International Rescue erfde zijn technische knobbel van zijn vader. Na een pijlsnelle promotie tot kolonel bij de Amerikaanse Luchtmacht ging hij over naar het "Space Agency Project" om deel uit te ma­ken van het astronau­tenteam. Jeff was een van de eerste mensen die landden op de maan. Op het hoogtepunt van zijn astronauten carrière sloeg het noodlot toe: zijn vrouw stierf. Om meer thuis te zijn en zich zo beter te kunnen wijden aan de opvoeding van zijn vijf flinke zonen, zette Jeff de ruimtehelm af. Hij veroverde zich snel een prach­tige positie als raadgevend ingenieur en werd daardoor een van de rijkste mensen ter wereld. Dit maakte het hem mogelijk zijn International Rescue-plan (hem ingegeven door zijn grote menselijkheid) tot werkelijkheid te maken. Jeff is een vriendelijk man met een groot gevoel voor humor. Maar als het nodig is kan hij streng zijn!
Jeff Tracy
Scott Tracy
De Piloot van de Thunderbird 1, Scott Tracy, is genoemnd naar de astronaut Scott Malcolm Carpenter. De 30-jarige Scott lijkt veel op zijn vader, diende òòk bij de Ameri­kaanse Luchtmacht en werd vele malen gedecoreerd wegens moedig gedrag. Met zijn verkenningsmachine, de TB 1, arriveert Scott altijd als eerste op de plaats des onheils en bepaalt welke maatregelen genomen moeten worden. Als het kan grijpt hij zelf in, in ieder geval is hij de eerste schakel in de hulpvaardige IR-organisatie. Voor dit verantwoordelijke werk is de oudste Tracy–zoon de juiste man op de juiste plaats. Hij is intelligent en besluit­vaardig en beschikt bovendien over en onuitblusbare energie. Als zijn vader afwezig is neemt Scott de leiding van de Thunder­bird-basis over en soms fungeert hij als tweede piloot van zijn broer Alan bij ruimtereizen met de Thunderbird 3. Hobby: veel goede boeken lezen en... biefstuk eten!
Scott Tracy