International Rescue: de fantastische werkelijkheid van de 21–ste eeuw

CODE GROEN: International Rescue geeft wederom geheimen prijs! Exclusief voor Albert Heijn nu platen en technische tekeningen van de grote reddingsmachine Thunderbird 2, com­pleet met duidelijke toelichtingen.

Over veertien dagen de pijlsnelle start van Lady Penelope's Rolls Royce in CODE VIOLET met een schat aan interessante gegevens.

Thunderbird 2 The Mole Virgil and Brains
Scott Tracy & Brains
Virgil Tracy
De Piloot van de Thunderbird 2 is genoemd naar de astro­naut Virgil Grissom. Deze 27-jarige is de meest serieuze van alle broers. In zijn doen en laten lijkt hij op zijn jong gestorven moeder en misschien daarom heeft zijn vader een zwak voor Virgil, al trekt hij hem nooit voor. Hij stud­eerde op de Hogere Technische School van Denver (USA) en zijn cijfers wezen uit dat hij de ideale man zou zijn voor het zware reddingsvliegtuig met supersonische hulpappa­ratuur, de Thunderbird 2. Virgil praat weinig en maakt soms een gereserveerde indruk. Maar als hij wat zegt, gaat hij recht op de man af en is zeker van zijn zaak. Vrees kent hij niet en hij heeft stalen zenuwen. Naast techniek in het algemeen (en de TB 2 in het bijzonder) gaat zijn voorkeur uit naar muziek. Hij speelt zelf uitstekend piano en bezit een grote verzameling jazzplaten.
Virgil Tracy
Kyrano
De trouwe knecht en huisvriend van de Tracy's stamt uit een geslacht van grootgrondbezitters in het Verre Oosten. Na de dood van zijn vader maakte Hood, Kyrano's boos­aardige half­broer, zich meester van de hele erfenis. De zachtaardige Kyrano legde zich bij dit onrecht neer en wijdde zich geheel aan de studie en het kweken van exotische planten. Zijn kennis van Aziatische orchideeën is zo groot, dat hij jarenlang de beroemde botanische tui­nen van Kew Gardens in Londen adviseerde! Op verzoek van het Kennedy Space Centre vertrok hij naar Ame­rika, waar hij werd belast met een project om uit planten syn­thetisch voedsel voor astronauten te bereiden. Kyrano werd echter zo geboeid door de kookkunst, dat hij besloot een functie te aanvaarden in het Parijse Hilton Hotel. Hier verzocht Jeff, die hij al van het Kennedy Space Centre kende, zijn vriend hem te vergezellen naar Tracy Eiland om daar het hoofd van de huis­houding te worden.
Kyrano