International Rescue: de fantastische werkelijkheid van de 21–ste eeuw

CODE ORANJE: De laatste geheimen van de Thunderbirds worden nu prijsgegeven. Opzienbarende onthullingen over het ruimte­station TB 5, toppunt van techniek en vernuft.

LET OP: Vraag bij Albert Heijn naar de grote Thunderbird Prijsvraag met unieke prijzen.
Doe GRATIS mee en win een reis naar Enge­land.

Thunderbird 5 John behind the control panel
John Tracy Waarnemer Thunderbird 5
rescue underway
TB 5 coördineert alle acties van IR
John Tracy
John, de waarnemer in de Thunderbird 5, is een tengere jongeman, die bij zijn geboorte, nu 25 jaar geleden, werd vernoemd naar de astronaut John Glenn. Op de Harvard Universiteit studeerde hij elektronica, waarna hij zich spe­cialiseerde in laserstraalverbindingen. Evenals zijn vader kreeg hij en opleiding tot astronaut. Zijn grootste hobby is de sterrekunde. Ook omdat hij de rustigste van alle broers is, is John uitnemend geschikt als waarnemer in de in­gewikkelde communicatiesatelliet van International Rescue. Meestal ontvangt hij daar als eerste de gegevens van rampen op aarde en alarmeert hij de reddings­organisatie. Vanuit dit ruimtestation onderhoudt John de verbindingen. Maandelijks wordt hij afgelost door Alan, die dan aan hem zijn Thunderbird 3 toevertrouwt. John is een echte intellectueel, studeert nog steeds en schreef vier boeken over sterrekunde en ruimtewetenschap.
John Tracy
Brains
Een orkaan, die zijn ouderlijk huis in Michigan verwoestte, maakte Brains reeds op 12-jarige leeftijd wees. Een pro­fessor adopteerde hem en bekostigde de studie van de uiterst begaafde jongen aan de Cambridge Universiteit. Hier ontwikkelde hij zich tot een wetenschapsman van formaat, een meester in de trigonometrie en de thermo­dynamica, een kenner van computers en gecompliceerde regelapparatuur. Brains' contact met de familie Tracy dateert uit de tijd dat Jeff voor International Rescue op zoek was naar een geniaal geleerde. De nog jonge Brains was enthousiast en werd het meesterbrein achter de zeer inge­wikkelde Thunderbirds. Dankzij hem zijn de technische scheppingen van IR hun tijd ver vooruit! Ondanks al het werk dat hij verricht houdt hij er nog hobbies op na: het bouwen van de robot Arman, die de eerste moet zijn die Brains bij het schaken kan verslaan.
Brains