International Rescue: de fantastische werkelijkheid van de 21–ste eeuw

CODE ROOD: Supergeheine tekeningen maken deze uitgave tot een machtig bezit. Tin-Tin en Alan stellen zich voor. Wederom een leuke puzzel en meer nieuws over de enorme Thunderbird Prijsvraag die komen gaat.

Nog 14 dagen en dan: CODE GEEL met onthullingen over de onderwater Thunderbird (TB 4)

Launch!
INTERNATIONAL RESCUE
Alan
Alan Tracy Piloot Thunderbird 3
Thunderbird 3
Alan Tracy
De allerjongste van de vijf (19 jaar en al piloot van de Thunder­bird 3) is genoemd naar de astronaut Alan B. Shepard. Vliegen en ruimtevaart werden hem met de pap­lepel ingegoten. Als student op de Universiteit van Colo­rado bouwde Alan zelf een raket, die hij tot schrik van zijn professoren ook echt lanceerde, waarbij honderden ruiten sneuvelden. Zijn vader wist deze grap niet te waar­deren, riep hem terug en leerde hem verantwoordelijk­heidsgevoel door hem op te leiden tot astronaut. Spoedig kon hem de zware ruimteraket Thunderbird 3 worden toe­vertrouwd, waaarmee hij enkele maanreizen maakte. Tot zijn grootste liefhebberijen behoort het onder­zoeken van grotten en spelonken, zoals die op Tracy Eiland ook veel voorkomen. Ondanks zijn romantische inslag is Alan, in zijn werk voor International Rescue, even realistisch als zijn vader. Maar thuis verraadt hij steeds zijn jeugd door allerlei grappen uit te halen. Hij is ook een groot sports­man.
Alan Tracy
Tin-Tin
De 22-jarige dochter van Kyrano, de vriend en huisknecht van de Tracy's, is een combinatie van Oosterse schoonheid en Westerse opvoeding. De bijzonder mooie en intelligente Tin-Tin (haar naam betekent "lieftallige") studeerde op kosten van Jeff Tracy in Amerika en Europa. Na beëindi­ging van haar studies vloog zij naar huis in een Fireflash vliegtuig, waarin een atoombom werd ontdekt. Interna­tional Rescue ving haar noodseinen op en redde haar van een wisse dood. Toen Tin-Tin in de geheime IR-organisatie werd opgenomen, bleek spoedig dat haar kennis van me­chanica en hogere wiskunde zeer van pas kwam bij het verantwoordelijke werk dat zij vaak samen met Brains verricht. Haar hobbies zijn: waterskieën, zwemmen en het ontwerpen van haar eigen garderobe. Van de vijf broers is Alan Tracy wel haar favoriet, misschien omdat hij zo heer­lijk jong is en zo lekker gek kan doen...
Tin-Tin