International Rescue: de fantastische werkelijkheid van de 21–ste eeuw

CODE VIOLET: diep geheime gegevens van de razendsnelle Rolls Royce, verteld door chauffeur Parker. Hoe werd Lady Penelope agente van International Rescue? Voorts: het complete IR Geheimschrift en Jeff Tracy's Dubbele Blinddoektest. Dit alles: exclusief voor Albert Heijn.

Over 14 dagen: CODE ROOD, gewijd aan de geheimen van de zware ruimteraket TB 3.

FAB 1 FAB 1 Aloysius 'Nosey' Parker
Parker Butler Chauffeur
Lady Penelope
Deze telg uit het zeer rije en voorname adellijke geslacht Creighton-Ward bewoont het statige familiekasteel, gelegen in de heuvels van het Engelse graafschap Kent. Voor de buitenwereld is Lady P. alleen maar een vrien­delijke, zèèr modieuze lady, die ook anderen laat profi­teren van haar rijkdom. Ook haar voorliefde voor tech­nische snufjes, die haar het leven nòg aantrekkelijker kunnen maken, is bekend. Haar huis zit vol moderne apparaten, overal zijn knoppen en handles. Rolls Royce is vol vernuft en... supersnel! Alleen haar trouwe butler/­chauffeur Parker kent het geheime leven van deze bril­jante geheim agente, die het avontuur zoekt en het gevaar niet ducht. Op èèn van haar wereldreizen ontmoette Lady P. Jeff Tracy, die haar (na een bijzonder ingewikkeld ex­amen, dat zij met vlag en winpel doorstond) aanstelde als agente van International Rescue, de doodsvijand van alle belagers van de wereldvrede.
Lady Penelope Creighton-Ward
Parker
Het verleden van de butler/chauffeur van Lady Penelope is bepaald niet brandschoon. Hij was vroeger een berucht brand­kastkraker en specialist in het ongevraagd openen van cijfer­sloten. Toen Lady Penelope, als agente van IR, een bekwame helper nodig had, kwam zij in contact met Parker, onder zijn collega's beter bekend als "de Neus". Gebruikmakend van al haar overredingskracht wist Lady P. de onderwereld­figuur te ver­murwen in haar dienst te treden. Daarna volgde een "herop­voeding" van Parker, zodat hij beter zou passen in de kringen, waarin hij zou gaan verkeren. Snel leerde hij de kneepjes van het butler­vak, daarbij zijn eigenlijk handwerk niet vergetend. Door zijn onvoorwaardelijke trouw en gehoorzaam­heid en door zijn grote technische kennis is Parker inderdaad uitge­groeid tot de ideale hulp voor Lady P. en International Res­cue. De Rolls Royce met het beroemde nummerbord FAB 1 is zijn trots.
Aloysius 'Nosey' Parker