International Rescue: de fantastische werkelijkheid van de 21–ste eeuw

CODE GEEL: de ingenieuze onderwaterma­chine in actie! Nog nooit in Nederland werden zo duidelijke tekeningen gepubliceerd. Lees hoe schurk The Hood International Res­cue dwarsboomt. LET OP: de grote Thunder­bird prijsvraag wordt gelanceerd door Albert Heijn. Fantastisch!

Over 14 dagen de laatste in de serie: CODE ORANJE met alles over het ruimtestation TB 5.

Thunderbird 4 working underwater Gordon behind the wheel
Gordon Tracy Piloot Thunderbird 4
Gordon Tracy
De 22-jarige Gordon Tracy, de man van Thunderbird 4, is ge­noemd naar de astronaut Leroy Gordon Cooper. Het water is zijn element. Hij was Olympisch kampioen vlinderslag, is een van de snelste onderwaterzwemmers en verbleef een jaar lang in een diepzee batiscaaf, de mogelijkheden on­derzoekend voor landbouw op de zeebodem. Respect voor de oceaan kreeg hij pas toen zijn luchtkussen speedboot bij een snelheid van 400 knopen omsloeg. Gordon belandde in het ziekenhuis, waar hij kon nadenken over zijn drieste avonturen en tot rust kwam. toen vroeg zijn vader hem als aquanaut toe te treden tot de International Rescue–or­ganisatie, waardoor hij zijn grote oceanografische ervaring in dienst kon stellen van de wereldvrede. Hij stemde toe en verbeterde voor IR de door hem uitgevonden diepzee zuur­stofapparatuur. Gordon houdt van gezelligheid en is de grootste grappenmaker thuis.
Gordon Tracy
The Hood
De naam van de aartsschurk en Zwarte Magiër The Hood (het Engelse woord voor kap) is zeer toepasselijk. Want om zijn duistere doelen te bereiken vermomt Aartsvijand no. 1 zich geregeld. Waar en wanneer hij maar kan tracht hij het goede werk van International Rescue te dwarsbomen. Daar­bij schrikt hij nergens voor terug, zelfs niet voor het beto­veren van zijn zachtaardige halfbroer Kyrano, de bediende van de Tracy-familie. Boosaardigheid en geldzucht teke­nen het kwade karakter van the Hood. Daarom tracht hij IR de Thunderbird-geheimen te ontfutselen, om deze dan aan de hoogste bieder te verkopen. In zijn hoofdkwartier, een mysterieuze tempel in de oerwouden van Malakka, werkt The Hood vaak alleen. Soms roept hij ook de hulp in van beruchte onderwereldfiguren. The Hood is bekend en ge­vreesd als de gevaarlijkste misdadiger ter wereld.
The Hood